Friday , March 5 2021

groente en fruit verkleinen kans op kanker fors – Wel.nlJe denkt misschien dat die sinaasappel of kiwi niet zo belangrijk is voor je gezondheid, maar het tegendeel is waar. Wie voldoende fruit en groente eet, loopt fors minder kans op hart- en vaatziekten en kanker.

Dat comt door de flavonoïden of anti-oxidant die er in zitten. Als is daar dagelijks 500 mg van consumeert heb is 38 percent minder kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten en 36 percent minder aan kanker. “De antioxidant hebben ontstekingsremmende effecten en verbeteren de functie van de bloedvaten,” legt hoofdauteur Nicola Bondonno uit.

Sam met haar team analyseerde has been added to het Danish Diet, Cancer and Health'-onderzoek waarbij 53.048 mensen 23 jaar werden gevolgd. De wetenschappers van de Edith Cowan Universiteit deden nog een interessante ontdekking: het effect gold voor iedereen, maar was het sterkst bij mensen die rookten en minstens 2 alcoholeenheden per dag dronken.

“Het is back date dat roken en veel alcohol drinken het risico op een overlijden vergroot. Dat risico zal verkleinen be mensen die voldoende flavonoïden consumeren, maar het maakt niet alles ongedaan ”, benadrukt hoofdauteur Nicola Bondonno.

Meer dan 500 mg flavonoïden is niet nodig. “Het is belangrijk om voldoende van deze antioxidanten te consumeren. Dat gaat gemakkelijk door is voedingspatroon aan te passen. Door een kop thee te drinken, een appel, een sinaasappel, 100 g bosbessen en 100 g broccoli te eten, is het klusje al geklaard ”, stelt Bondonno nog.


Source link

About netherlands