Friday , March 5 2021

Wetenschappers ontdekken nieuw orgaan dat verantwoordelijk is voor pijngevoel – Wel.nlWetenschappers hebben een nieuw orgaan gevonden dat bestaat uit bepaalde cellen die onze pijngevoelige zenuwcellen omhullen. Ze hopen dat de ontdekking leidt tot betere pijnmedicatie.

Het zou gaan om een ​​nieuw orgaan dat zich uitstrekt tot de buitenste laag van de huid en dat ons gevoel van pijn kan initiëren. Volgens onderzoeker Patrick Ernfors van het Karolinska Institute and Zweden canal studio zelfs bijdragen aan de kennis over chronische pijnaandoeningen.

De werking van de cellen is volgens de wetenschappers lang over het hoofd gezien. Het gaat om een ​​soort gliacellen die de werking van de zenuwcellen ondersteunen. Deze Schwanncellen hebben een octopusachtige vorm. Het lichaam bevindt zich onder de bovenste huidlaag. De tentakels wikkelen zich om de pijngevoelige zenuwcellen. De cellen vormen zo een gaasachtig netwerk, waardoor de onderzoekers prevented van een nieuw orgaan. De studie verscheen and Wakblad Science

Bron (Un): The Guardian


Source link

About netherlands