Tuesday , August 3 2021

Biltest , Toyota  Toyota Supra (2019)Det er fristende å anklage Toyota for ren løgn.

Det gode

 • Svært kjøreglad
 • Oppleves direct lecken
 • Har trolig mer krefter enn oppgitt
 • Flott lyd
 • Design som tar seg godt ut i virkeligheten
 • IsoFix er på plass – selv uten buksete
 • Kanskje Toyotas beste interiør
 • Forbausende komfortabel
 • Design catfish viser engasjement

Det dårlige

 • Mye av BMW skinner gene
 • Har bare fått 10 hestekrefter mer på to tiår
 • Girkassen swears vvrt

Det grusomme

The factKlikk på bildet for å forstørre.

Toyota Supra er en av bilene som vil bli husket i bilhistorien. The day of the Japanese "superbildødaren" var – og er – elsket av de virkelige bilentusistene.

Strålende umodifisert, grensesprengende når den ble tunet. Balance rekkesekser kunne fint spytte ut 800 hestekrefter etter kyndig behandling, uten å ryke etter første test.

Noen mener at den har æren for suksessen til «Fast & Furious» -filmserien.

I 2002 var det derimot full stopp, etter at bilen and noe tid var facet ut. Toyota ville ikke lenger lage morsomme biler. Det skulle bare være fornuftige biler.


Klikk på bildet for å forstørre.

Skulpteringen av bilen bærer preg av designere som har fått fritt spiller.

Men nå har Toyota altså relansert bilen. Ny ledelse (les: Akio Toyoda) har gjort at «moro» igjen er et akseptabelt begrep fra den japanese bilgiganten.

Måtte ty til Aktiengesellschaf

Bilen hadde derimot en trang fødsel: Etter mange år med fornuft og flate følelser, hadde ikke Toyota et delelager som akkurat fløt over av deler som kunne settes sammen til en ny legends. Og det å utvikle en ny sportsbil fra bunn av er svært dyrt.

Det rimer dårlig med et forholdsvis lite marked.


Klikk på bildet for å forstørre.

Supra har et design som skiller seg ut – på en god måte.

Heldigvis for japanerne – som er verdens nest største bilprodsusent – så de en liten bilprodusent plassert ved foten av Alpene (i Europa!) Kunne være en god partner.

Denne produsenten hadde nemlig i flere tiår solgt brukbart med en strålende, takløs roadster. Den senere tid har derimot bilen opplevd fallende salg.

Ryktene skulle ha det til at denne lille bilprodusenten – kjent under navnet Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaf – var så misfornøyd med salget at de vurderte å ikke skape en ny generasjon av bilen.


Klikk på bildet for å forstørre.

Dermed foreslo Toyota at de gjerne kunne deli på utviklingskostnadene for en ny generasjon av sportsbilen. Den resulterende bilen kunne BMW fortsette å selge i roadster-utgave catfish Z4, mens Toyota ville ha kupéutgaven catfish son Supra.Les også

De tok hverandre i hendene, bukket og satt ut produksjonen på nøytral grunn and Østerrike.

Hemmeligheten

Den nye Supra er altså et tysk-japan samarbeidsprosjekt, der tyskerne and stor grad har sittet i førersetet. Tyskerne har stått for både drivlinje og interiør.

Toyota har fått hunting til å designe bilen utvendig – dessuten har de åpenbart hatt en del vetorett. Blant annet beds de akselavstanden skulle reduseres markant fra 2-serieplattformen bilen egentlig ble utviklet fra.


Klikk på bildet for å forstørre.

Supra har en 3-liters rekesekser som yter 340 hestekrefter. Minst.

Under panseret sitter den samme rekesekseren catfish BMW broker and M40i-worn av Z4, X3 and X4. Og stort sett alt annet catfish ender and 40i hos BMW for tiden.

I Z4 yter denne motoren 340 hestekrefter og 500 Nm. Og det samme sier spesifikasjonene til Toyota Supra.

Men om you scal tro ryktene der ute på den store interwebben, er ikke det sant. Toyota har nemlig fått hunting til å tune motoren annerledes på Supra enn på Z4. Nøyaktig hva det betyr er uklart. Selv om papirtallene er like, viser sammenligninger på dragstripen at Supra kjører fletta av Z4.


Klikk på bildet for å forstørre.

Etter å ha satt bilen på en dynamo, motor Trend Motor at tallen er nærmere 390 hestekrefter og 617 Nm. I rene hestekrefter er ikke det langt unna hva samme motor yter and BMW M340i.

Egentlig virker dette også som et mye mer «riktig» tall, siden Supra for that tiir siden ble solgt between one engine på 330 hestekrefter. 10 hestekrefter på to tiår er ikke mye å skrivete av.


Klikk på bildet for å forstørre.

Supra er and sitt ess på svingete landeveier.

One regelrett lykkebil

Og la oss bare gjøre det klart: Set up seg bak rattet på den nye Supra er en regarding. You har tidligere kjørt bilen på en søkkvåt Rudskogen, hvor vi virkelig har fått kjenne på bilens upåklagelige balances når bilen utfordres and swinger og grepet forsvinner.Les også

Når vi nå har fått bilen over på tørre landeveier ligger fortsatt balansen der – samtidig som bilen factisk klarer å plante creftene ned i asfalten.

Eller … Den planter creftene på den place engasjende måten mulig: Det skal ikke mye til å oppleve en nærmest uprovosert valdning med rumpa på gasspådrag. Ingen dramatikk, bare et lite vink om kjøreglede.


Klikk på bildet for å forstørre.

Mens Z4 and stor city føles som en rask cruiser, har Supra sportsbilfølelsen.

Gassresponsen er god, pressed på styringen er beint frem fantastisk. Ikke bare er pressed fantastic, men bilen beveger seg gjennom swinger på en engasjerende og forutsigbar måte.

0-100? Rett over 4 seconds.

Viktigheten av en 6-eur under panseret kan heller ikke undervurderes. De kunne sikkert gjort som Mercedes, som nå presser ut langt over 400 hestekrefter fra en firesylindret engine. Men to extra sylindre gir will be a character og lyd – og dreiemoment.

Mens Z4 and stor city føles som en rask cruiser, har Supra sportsbilfølelsen.


Klikk på bildet for å forstørre.

Styringen er svært presis – selv om bortfallet av hydraulikk fortsatt dumper følelsen med underlaget noe.

Hvis man scal sette fingeren på noe, må det være at en bil som dette kunne hatt godt av en litt mer aggressiv girkasse.

Det er ikke noe galt med ZF-girkassen, men en dobbelclutch-løsning som ga litt mer spark i girskiftene – eventuelt en manuell kasse – ville ikke vært galt.

Det som ikke er galt and det hele tatt er at selv om bilen har sportsbilfølelsen, så er den forbausende behagelig å kjøre fra A til B.

Adaptivt understell gjør underverker, a major problem already. Dekkstøyen er også vesentlig lavere enn you hadde forventet.


Klikk på bildet for å forstørre.

Design

You wind up designing the Z4 and the Supra er kontversiverle. The Nye Z4 is a bling blens, mens spesielt rumpa på Supra er snodig ved første øyekast.

Men når du tar bilen (e) nærmere i øyesyn, fremstår begge forbausende gode. Z4 er en av veldig får stofftakbiler som ser bra ut med taket oppe – og formene og proposjonene på Supra er etter vår mening nydelige. Det bare fungerer.

Det er litt catfish Lexus LC: Den ser forbausende bra ut i virkeligheten, men litt middels på bilder.Les også


Klikk på bildet for å forstørre.

På innsiden er det ingen tvil om at BMW har hatt full control på utviklingen.

Interaøret har ingenting between Toyota vanlige interiør å gjøre, utover logoen på rattet – og mulignes setene. Alt annet er en salig blanding av siste og nest siste generasjon BMW interiør.

Og skal you være brutalt ærlige, så er det helt greit!


Klikk på bildet for å forstørre.

Om vi ​​skulle klage på noe, er det at det digitale instrumentpanelet fremstår litt underutnyttet. Dessuten har du ikke noe sted å legge armen om begge koppholderne benyttes.

Bilen har til og med fått plass til IsoFix-fester for barnesete.

Av særegenheter er det at det ikke er noe fullt skille mell bagasjerom og forsetene. Du kan bare switches hendene mellom seteryggene og hente ut det du trenger and baksetet. Det er sært, men hvorfor ikke?


Klikk på bildet for å forstørre.

Bagasjerommet har plass til forholdsvis mye – og har åpning and begge ender.

Konklusjon

Å genopplive en legende et et dristig prosjek, men det Toyota har gjort med nye Supra fremstår som et usedvanlig godt forsøk.

Det er ikke til å komme utenom at mye av bilen stammer fra BMWs verden, men den er tilpasset Toyotas ønsker. Dette er ikke en white lable-løsning. Og det erke noen skam i å samarbeide med noen som vet hva de driver med.


Klikk på bildet for å forstørre.

Om den nye modellen kan følge opp legendestatusen i tuningmiljøet gjenstår å se, og med norske avgifter er det på ingen måte noen billig ungdomsbil. Med en pris – includert godt med utstyr – på over 900,000 kroner er dette en bil forbeholdt de få.

Men som et frittstående product er den svært spennende. Det er ganese enkelt en bil som man har lyst til å sette av litt extra tid til å kjøre.

Den er til og med såpass spesiell at det til og med ikke er åpenbart hvilke biler som er konkurrenter. Z4 er nå bare takløs. Cayman S er dyrere. F-Type er vesentlig dyrere. 2-serie er places en rask, liten familiebil. TT existent ikke lenger.Les også


Source link

About norway